פרק המשימה הראשון יוצא לדרך, וראשית מחלקים את נבחרת העשור לשני מקבצים. מצד אחד – זאת אכן דרך טובה יותר להעמיק את ההיכרות עם כל אחד מהמתמודדים; מצד שני – אם החלוקה הייתה מתבצעת אחרת, הכל היה משתנה. בכל מקרה, השופטים מפגינים יכולות תיאטרליות מרשימות ביותר בעת חשיפת נושא המשימה: שיפודים. כל אחד מהם שולף שיפוד אחר, כזה שמתכתב עם הסגנון שלו וכיוון המטבח שלו – חיים עם שיפוד מתכת קלאסי, מיכל עם שיפוד עץ פשוט, רותי עם שיפוד יאקיטורי, אהרוני עם למון גראס ואייל עם שיח פלפלונים ("תדמיין פה קבבונים תלויים כמו שנדלייר").

המתמודדים מוזנקים ומתחילים בטקס ההסתערות על המזווה הגדוש; כמה מהם מטפסים למדפים העליונים, אחרים מכינים רשימות מסודרות, חלקם נלחמים עם פרפרים בבטן, חלקם מתחילים לדבר על עצמם בלשון רבים – כל אחד וההתמודדויות שלו. כרגע היחידים שנראים בטוחים בעצמם הם יניב שחר, הלל גרדי, ג'יזל שרה ואולי גם שובל קטוני, שמעיד על אהבתו הגדולה לאקט השיפוד.

סיון בריק לא מגיעה עם יותר מדי בטחון עצמי למשימה, אבל מהר מגבשת קונספט למנה, שכולל בצק שייכרך ויתלפף שסביב גבינת חלומי, חצילים ועגבניות שרי. היא לא היחידה שמכינה בצקים לליווי המנות: גם מסטוול ויניב מכינים כל אחד לחם שישמש כמעין קערה אכילה בתוכה יוגשו השיפודים שלהם, ומיכל ל. מכינה מן פוקצ'ה לעוף מסחאן שלה (מיכל, תפסיקי להטיל ספק בכל צעד שלך, את כנראה יודעת מה את עושה).

ג'יזל אולי מתרגשת יותר מכל המתמודדים לקראת משימת השיפודים. היא שמחה בכנות על ההזדמנות להוביל מנגל בעצמה ומכינה מרינדה מבושמת שנראית נהדר, ולמרות שהיא לא בטוחה איך להכין את הדגים ואיפה הם אמורים להתמקם על הגריל החברים מהחצי השני של הנבחרת מחלקים לה עצות טובות. במקביל, אהרוני מנסה לערער קצת את הלל. הוא סוקר את המרכיבים ומפגין דאגה מסוימת למראה הארטישוקים שגולפו לחתיכות קטנות, וקורא לחיתוך שלו "התעללות בחומר הגלם המקסים הזה". הלל דווקא לא נראה מודאג בכלל וממשיך לטפל בכל הירוקים של המנה.

נבחרת העשור (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
צילום: מאסטר שף, קשת 12

מי שכן מעורר מעט דאגה הוא חיים רבינוביץ', שנראה עסוק בעיקר בחריפות ומשום מה נראה נחוש לאתגר את השופטים ואת הסיבולת שלהם לפלפלים חריפים, ואם זה לא מספיק אז הוא גם מעבד איולי חזרת. הוא גם בוחר להכין גראטן בתבניות מלבניות מאולתרות שהוא יוצר, ולא ממש ברור כיצד המהלך הזה מתכתב עם נושא המשימה. דאגה נוספת מופיעה כשאנסקי שואלת מה ייתן את השומניות למנה. לחיים אין תשובה, וגם לא תושייה לקחת את הטיפ הזה, וחבל.

רגעים אחרונים להרכבת המנות: אלעד מחפש את הארטישוקים הירושלמיים (בטטה קסביה) הכי רכים ומועך אותם, מסטוול נאבקת עם היפוך הקבבים על הגריל, גל נותנת צריבות לקולרבי ולדג שלה בתוך אמבטיית חמאה, שובל מצלחת עד השנייה האחרונה, הלל אפילו לא טורח להוציא את השיפודים מהמחבת, יניב מוזג טחינה כיד המלך וחיים לחוץ. רגע לפני הגשת המנות, השופטים מכריזים על כלל חדש: במקרה של הסכמה פה אחד בין כל השופטים – המתמודד/ת יעלו למרפסת ויעברו אוטומטית לשלב הבא.

חיים רבינוביץ (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
חיים. נראה נחוש לאתגר את השופטים | צילום: מאסטר שף, קשת 12

ראשונה ניגשת סיון עם שיפוד גבינת חלומי, חצילים ועגבניות שרי מלופף בבצק פוקצ'ה, וכך מי שהייתה לחוצה ולא בטוחה – היא הראשונה לנשום לרווחה ולעלות למרפסת בזכות רעיון חכם, ביצוע יפה מאוד והצלת המונטין המפוקפק של גבינת חלומי צלויה. יניב, שניגש למשימה בהרגשה שהיא בכיס שלו, מופתע לגלות שהקבב שלו, אותו הוא מכין כמעט בעיניים בעצומות, חסר שומן ויבש.

מי ש"לא אוכלת שיפוד כמו פרא אדם", גל, דווקא מתגלה כמשפדת מחוננת עם שיפוד לוקוס וקולרבי עם רוטב בניה קאודה וסלט רוקט. אייל חש בדידות איומה על השיפוד, אבל הוא היחיד. שיפוד דג נוסף מגישה ג'יזל: שיפוד פילה מוסר עם תבשיל סלרי חמוץ מתוק (אפיו) - ורותי מבקשת מתכון. צריך יותר מזה בשביל שהיא תעלה בריקוד מתוק לגזוזטרת המתמודדים ולהינצל ממועמדות להדחה?

סיוון בריק – שיפוד חלומי, חצילים ועגבניות (צילום: נתנאל ישראל)
הצילה את המונטין המפוקפק של גבינת חלומי צלויה. השיפוד של סיון | צילום: נתנאל ישראל

ומהמנה הכי טעימה שהוגשה אתמול לשופטים, הגיעה המנה הכי פחות טובה: שיפוד פילה הבקר של חיים שמלווה בפלפלים חריפים ושוכב על גראטן. מה הדבר החיובי הבודד שהיה לומר עליה? "לפחות בחרת בשיפודי היקיטורי". תודה רותי על הסיכום היפה.

המנה הצמחונית השנייה של הערב מגיעה מידי הלל: שיפודי ארטישוק וגבינות על חובזה ברוטב מרווה ירושלמית, יין לבן וחמאה שהשופטים מגדירים כ"פראית", אבל נותרים מסתוריים לגבי טעמה. למנה של מיכל ל. – שיפודי פרגית בסגנון מסחאן על פיתה כשביניהם בצל מוחמץ בסומאק – הם דווקא לא מתקשים למצוא מילים ומגדירים אותה כ"הגונה". אייל מזהיר שזאת מילה שאף אחד לא רוצה לשמוע לגבי האוכל שלו.

ג'יזל שרה ללוש – שיפוד פילה מוסר (צילום: נתנאל ישראל)
רותי ביקשה מתכון. השיפור של ג'יזל | צילום: נתנאל ישראל

שובל כנראה השקיע יותר מדי מאמץ ומחשבה על הנראות של המנה מאשר באיזון הטעמים שלה. הוא מגיש שיפוד שקדי עגל על קרם שעועית לימה וירוקת שרופים, אבל המנה תפלה להם. עוד מנה שמקבלת ביקורת לא נלהבת כל כך היא המנה של אלעד – קבב דגים על קרם ארטישוק ירושלמי ושמנת. הטעמים "מרוקאיים" מדי לשופטים – שימוש מופרז בתבלינים, שלא נפתחו במהלך הצלייה. ואחרונה חביבה היא מסטוול, שמגישה קבב עוף ובקר על לחם אתיופי ותבשיל עגבניות ופלפלים, והשופטים כל כך מתרשמים מהעבודה החכמה שלה ומהביצוע של מנה לכאורה פשוטה ושגרתית, אבל כזאת שמבוצעת ללא רבב. 

בסופו של דבר אלעד, חיים ושובל הם השלישייה בתחתית הדירוג של הערב, כשג'יזל, מסטוול וסיון הן שלישיית המובילות עם המנות הטובות ביותר של הערב, וג'יזל היא המצטיינת. מי שנפרד מהנבחרת הוא חיים, שקרא למנה שלו "רולטה רוסית", כמעט נבואה שמגשימה את עצמה. ההדחה צריכה להיות לקח ליתר המתמודדים – אל תתרכזו בלאתגר את השופטים, תתרכזו בנושא המשימה ובבחירה נכונה של חומרי גלם.